torstai 11. joulukuuta 2008

Matkablogi päättyy

Matkablogi toimi viime keväänä erinomaisena foorumina lukemattomille ajatuksille, joille ei aiemmin löytynyt omaa paikkaa.

Aihepiirit kuitenkin rönsyilivät sen verran kauas itse matkailusta että blogin otsikko ei vastannut kirjoitusten aihepiiriä.

Matkailu on monilla keskustelupalstoissa äärimmäisen pinnallinen keskustelunaihe ("Ketä on käyny Roodoksella, onko mitään vinkkei?"), eikä aihepiirin syventäminen ehkä löydä lukijakuntaa.

Matkailun kehittämisen esteinä ei olekaan ne ongelmat joihin olen halunnut puuttua kuten ilmastonmuutoshypetys tai suomalaisen median keskittyminen yksiin käsiin.

Vasta viime aikoina olen ehtinyt töiltäni tutustua niihin blogeihin, jotka aihepiiriltään ovat jo otsikossa yhteisia asioita kommentoivia. Tällaiset blogit tekevät historiaa jo nyt. On turha sanoa kiireellä väärän otsikon alla jos joku toinen sanoo saman huolellisesti ja oikean otsikon alla.

Varsinaiset matkailuasiat ovat jo saaneet fooruminsa. Tarkoitan omaa päätyötäni, joka muuten näyttää vievän kaikki mahdolliset ajat, yömyöhäänkin usein. Ei ole mahdollisuutta jatkaa matkailuteemaa varsinaisen työn ulkopuolella. Ei ole aikaa.

Sen sijaan meitä kaikkia koskettavat yhteiskunnalliset, usein jopa huutavat, ongelmat kaipaisivat ihan erilaisia blogeja. Katsotaan ilmestyykö sellainen jossakin vaiheessa nettiin.

Viime aikoina on paljastunut, miten tärkeä foorumi HYVÄ blogi on. Sellaista kannattaa kirjoittaa, jos on aikaa ja halua kehittää siitä luettava ja sisällöllinen.

Ei kommentteja: