torstai 27. marraskuuta 2008

Tervetuloa Kouvolaan!

Ajoin tänään Kouvolaan, ja suuntasin keskustassa sijaitsevaan Hansa-kauppakeskukseen. Olin siis tuomassa euroja keskustakauppoihin, vaikka yleensä menen automarketeihin.

Viime käynnillä sain sakot. Ehdin olla melkein tyhjällä parkkialueella 15 minuuttia, ja palatessani sakkolappu odotti. Siinä luki: Pysäköinti ilman P-kiekkoa.

Oma vika, mutta ei erityisen suuri: parkkipaikka oli melkein tyhjä ja siinä saa pitää autoa tunnin joka tapauksessa ilman maksua.

Nyt tulin jännittyneenä uudestaan Hansa-ostariin. Laitoin jo maantiellä parkkikiekon valmiiksi näkyville, jotta ei tulisi sakkoa.

Ison lumikasan takana näkyi ainakin kolme vapaata paikkaa. Laitoin auton vasemmalle, kunnes huomasin merkinnän inva-paikasta ja nuolen vasemmalle. Siirsin siis auton oikealle ja jätin vasemman paikan vapaaksi.

Vajaan puolen tunnin kuluttua palasin autolle: TAAS PARKKISAKKO!

Tällä kertaa siinä luki: Pysäköinti invalidipaikalle.

Kun katsoin tarkemmin, inva-symbolin molemmin puolin oli nuolet, ylhäällä vasemmalle ja alhaalla oikealle.

Nyt olen köyhtynyt keskustashoppailusta 60 euroa jättäessäni auton lailliselle paikalle lyhyeksi ajaksi. Molemmissa tapauksissa olen jättänyt auton tyhjälle alueelle. Molemmilla kerroilla on tullut sakot.

Laitan Kouvolan keskustakaupat boikottiin. Laitan myös Hansa-ostarin boikottin - ihan oman etuni vuoksi. En jaksa enää maksaa näitä parkkisakkoja. Jatkossa asioin ainoastaan automarketeissa. Siellä ainakin auto on hetken turvassa.

Kouvolan parkkipirkot pitävät erityistehtävänään laskuttaa ilmaisista paikoista 30 euron parkkimaksuja äärimmäisen tiukalla seulalla, alle 15 minuutin toleranssilla.

Kouvolassa ei ole kivaa.

Ei kommentteja: